Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Holandský řízek recept

podrobný recept na přípravu holandského řízku:

Holandský řízek

Ingredience:

  • 4 kuřecí nebo vepřové plátky (cca 150-200 g každý)
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 100 g másla
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • Čerstvá petrželka (na ozdobení)
  • Rozmarýn, tymián nebo další bylinky (dle chuti)

Postup:

  1. Příprava plátků: Pokud máte maso, které je příliš tlusté, můžete ho mezi dvěma kusy plastové fólie jemně naklepat kladivem na maso, dokud nedosáhnete požadované tloušťky. Poté osolte a opepřete každý plátek maso.

  2. Příprava strouhanky: Do misky dejte strouhanku a přidejte nastrouhanou citronovou kůru, mletý pepř a čerstvé bylinky podle chuti. Dobře promíchejte.

  3. Příprava moučné směsi: Do další misky přidejte hladkou mouku a přidejte špetku soli.

  4. Příprava těstíčka: Ve třetí misce rozšlehejte vejce a přidejte mléko. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.

  5. Zkombinování ingrediencí: Každý plátek masa nejprve obalte v moučné směsi, poté ponořte do těstíčka z vajec a nakonec obalte v bylinkové strouhance. Ujistěte se, že maso je po všech stranách dobře pokryté strouhankou.

  6. Příprava k pánvi: Rozpalte máslo na pánvi na středním ohni. Jakmile je máslo rozpuštěné a začne pěnit, přidejte plátky masa.

  7. Smažení řízků: Smažte každý plátek masa asi 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou krásně zlatě hnědé a křupavé. Ujistěte se, že maso je dostatečně propečené, ale neusušené.

  8. Odkapání a odstranění přebytečného tuku: Po upečení přeneste hotové řízky na talíř s papírovou utěrkou, aby se odkapal přebytečný tuk.

  9. Podávání: Podávejte horké s citronovými plátky a čerstvou petrželkou na ozdobení. Holandský řízek je tradičně podáván s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Tímto způsobem si můžete připravit lahodný holandský řízek, který bude skvělým jídlem na rodinnou večeři nebo oslavu. Dobrou chuť!