Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Nejlepší pizza z kynutého těsta

 pizza4

Nejlepší domácí pizza z kynutého těsta

Tenké těsto na pizzu podle tohoto receptu zvládne každý začátečník. Nechce se Vám stát dvě hodiny v kuchyni a chystat večeři? Kynuté těsto na rychlou pizzu je ta nejlepší volba. A co na pizzu? Co doma najdete. Fantazii se meze nekladou.

Co vlastně potřebujeme na nejlepší pizzu?

Suroviny na rychlou pizzu:

  • 270g hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1  lžička soli
  • ½ droždí
  • ¾ hrnku teplé vody (180 ml)
  • Polévková lžíce cukru nebo medu

 

Postup přípravy a pečení nejlepší domácí pizzy z kynutého těsta:

  • Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí, cukr nebo med a horkou vodu smícháme a necháme vzejít kvásek – zhruba 10 minut.

 

pizza

  • Do mouky přidáme olivový olej sůl a připravený kvásek. Těsto vypracujeme na vále tak, aby se nám nelepilo. Poměr surovin mám vyzkoušený, není potřeba přidávat mouku ani vodu. Stačí, když si vál posypete moukou a těsto důkladně vypracujete. Může se zdát, že těsto lehce lepí, pak máte správnou konzistenci.
  • Takto připravené těsto na domácí pizzu necháme 1- 1 ½ kynout.

 

pizza1

  • Troubu si zapněte tak ½ hodiny na 250 °C před tím, než budete péct pizzu, aby se trouba dostatečně nahřála. Do trouby dejte nahřát i plech, na kterém poté budete péct pizzu.
  • Vykynuté těsto dejte na pečící papír a vyválejte tenkou placku s vyššími okraji. Nebo těsto můžete jen roztahovat rukama do požadovaného tvaru.

 

Co na pizzu?

Suroviny na pizza náplň:

  • Omáčka: Na pánvi si zpěníme na kousku másla na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme i česnek. Ten nesmí chybět. Oloupaná rajčata nebo jen kvalitní kečup prohřejte s cibulí a česnekem. Omáčku necháme vychladnout.
  • Na připravenou placku rozetřeme připravenou omáčku nebo jen kečup. Posypeme oreganem. Přidáme nakrájená sušená rajčata- ty dodají pizze skvělou chuť, anglickou slaninu nebo šunku, kukuřici, fazole, špenát, olivy … zkrátka co doma najdete a co Vám chutná. Nezapomeňte na mozzarellu a nastrouhaný sýr.

 

pizza2_1

  • Pizzu přesuňte na rozpálený plech a pečte při 250°C asi 15 minut. Pizzu kontrolujte, aby se nepřipálila.

 

 pizza4

Recept na domácí pizzu je velmi rychlý a hlavně snadný. Během kynutí si připravíte omáčku a ingredience na pizzu. Kynuté těsto na pizzu není časově náročné, proto ji zvládnete připravit i když přijdete unavení z práce. Skvělou chuť tenkého těsta na pizzu si zamilují dospělí, ale i děti. Domácí těsto na pizzu je prostě to nejlepší.