Nejlepší pizza z kynutého těsta
Nejlepší domácí pizza z kynutého těsta
Tenké těsto na pizzu podle tohoto receptu zvládne každý začátečník. Nechce se Vám stát dvě hodiny v kuchyni a chystat večeři? Kynuté těsto na rychlou pizzu je ta nejlepší volba. A co na pizzu? Co doma najdete. Fantazii se meze nekladou.
Co vlastně potřebujeme na nejlepší pizzu?
Suroviny na rychlou pizzu:
- 270g hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- ½ droždí
- ¾ hrnku teplé vody (180 ml)
- Polévková lžíce cukru nebo medu
Postup přípravy a pečení nejlepší domácí pizzy z kynutého těsta:
- Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí, cukr nebo med a horkou vodu smícháme a necháme vzejít kvásek – zhruba 10 minut.
- Do mouky přidáme olivový olej sůl a připravený kvásek. Těsto vypracujeme na vále tak, aby se nám nelepilo. Poměr surovin mám vyzkoušený, není potřeba přidávat mouku ani vodu. Stačí, když si vál posypete moukou a těsto důkladně vypracujete. Může se zdát, že těsto lehce lepí, pak máte správnou konzistenci.
- Takto připravené těsto na domácí pizzu necháme 1- 1 ½ kynout.
- Troubu si zapněte tak ½ hodiny na 250 °C před tím, než budete péct pizzu, aby se trouba dostatečně nahřála. Do trouby dejte nahřát i plech, na kterém poté budete péct pizzu.
- Vykynuté těsto dejte na pečící papír a vyválejte tenkou placku s vyššími okraji. Nebo těsto můžete jen roztahovat rukama do požadovaného tvaru.
Co na pizzu?
Suroviny na pizza náplň:
- Omáčka: Na pánvi si zpěníme na kousku másla na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme i česnek. Ten nesmí chybět. Oloupaná rajčata nebo jen kvalitní kečup prohřejte s cibulí a česnekem. Omáčku necháme vychladnout.
- Na připravenou placku rozetřeme připravenou omáčku nebo jen kečup. Posypeme oreganem. Přidáme nakrájená sušená rajčata- ty dodají pizze skvělou chuť, anglickou slaninu nebo šunku, kukuřici, fazole, špenát, olivy … zkrátka co doma najdete a co Vám chutná. Nezapomeňte na mozzarellu a nastrouhaný sýr.
- Pizzu přesuňte na rozpálený plech a pečte při 250°C asi 15 minut. Pizzu kontrolujte, aby se nepřipálila.
Recept na domácí pizzu je velmi rychlý a hlavně snadný. Během kynutí si připravíte omáčku a ingredience na pizzu. Kynuté těsto na pizzu není časově náročné, proto ji zvládnete připravit i když přijdete unavení z práce. Skvělou chuť tenkého těsta na pizzu si zamilují dospělí, ale i děti. Domácí těsto na pizzu je prostě to nejlepší.