Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Rajská omáčka recept

Rajská omáčka je tradiční a oblíbená omáčka, která se hodí k různým pokrmům, jako jsou těstoviny, rýže, masová jídla nebo zeleninové placky. Zde máte podrobný recept na přípravu chutné rajské omáčky:

Rajská omáčka

Ingredience:

  • 800 g rajčat (čerstvých nebo krájených z konzervy)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného bazalka
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobení (volitelné)

Postup:

  1. Pokud používáte čerstvá rajčata, oloupejte je a nasekejte na drobné kousky. Pokud používáte rajčata z konzervy, můžete je použít přímo.

  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.

  3. Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova, což může trvat asi 5-7 minut.

  4. Přidejte jemně nasekaný česnek a smažte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.

  5. Přidejte nasekaná rajčata do pánve a promíchejte.

  6. Přidejte cukr, sušený oregano a bazalku. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.

  7. Nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, občas promíchejte, dokud se rajčata nerozpadnou a omáčka nezhoustne.

  8. Pokud chcete hladší omáčku, můžete ji rozmixovat pomocí mixéru nebo ručního mixéru.

  9. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

  10. Hotovou rajskou omáčku můžete podávat teplou jako přílohu k těstovinám, rýži, masu nebo zeleninovým pokrmům.

  11. Před podáváním můžete rajskou omáčku ozdobit čerstvou bazalkou nebo petrželkou.

Toto je základní recept na rajskou omáčku, který si můžete podle svých preferencí upravit. Můžete přidat další bylinky, jako je tymián nebo rozmarýn, nebo ochutit omáčku chilli papričkou pro pikantnější verzi. Dobrou chuť!