Při nákupu nad 1999 Kč je doprava ZCELA ZDARMA. Váha balíku však nesmí převyšovat 20 kg.

Vafle recept

recept na přípravu vafle:

Vafle

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 velké vejce, oddělené
  • 1 3/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla nebo rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
  2. Oddělení vajec:

    • Ve dvou menších mísách oddělte žloutky od bílků.
  3. Příprava těsta:

    • Do misky se žloutky přidejte mléko, rozpuštěné máslo nebo olej a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte.
  4. Víření bílků:

    • Ve druhé misce ušlehejte bílky v elektrickém šlehači nebo ručně až do tuhého sněhu.
  5. Smíšení těsta:

    • Přidejte směs s žloutky do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta. Není nutné míchat příliš dlouho, aby se zabránilo nadměrnému vápnutí vafle.
  6. Přidání bílků:

    • Opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků do těsta. Dbejte na to, aby se sníh úplně nepromíchal, aby se zachovala lehkost a nadýchanost vafle.
  7. Předehřev vaflovače:

    • Předehřejte vaflovač a postříkejte ho vařečkou s nepromokavým povrchem nebo rozpuštěným máslem, aby se vafle nepřilepily.
  8. Pečení vafle:

    • Nalijte těsto na vyhřátou vaflovou desku. Množství těsta závisí na velikosti vašeho vaflovače, obvykle 1/2 až 3/4 šálku těsta na každou vafli.
    • Pečte podle pokynů výrobce vašeho vaflovače, obvykle 3-5 minut, dokud nejsou vafle zlatohnědé a křupavé.
  9. Podávání:

    • Hotové vafle podávejte ihned s oblíbenými příchutěmi, jako je javorový sirup, čerstvé ovoce, džem, nutella, šlehačka nebo jiné pochoutky podle vašeho výběru.

Tímto způsobem připravené vafle jsou výborným pokrmem pro snídani nebo svačinu, který si můžete přizpůsobit svým chuťovým preferencím. Užijte si je s rodinou a přáteli!